Restavracija Hiša Krasna

Istra in Kras se, kot njuna lastnika, tesno prepletata v vsakem kotičku Hiše Krasna in tudi v vsakem grižljaju. Privoščite si nepozabno kulinarično popotovanje v restavraciji, ki je tri leta zpored prejela prestižno titulo Michelin Plate (2020 in 2021) oz. Michelin Priporočilo (2022), raziščite okuse Krasa in Istre skozi tradicionalne jedi lokalnih ponudnikov v Hramu ali pa vzemite vnaprej pripravljeno košarico kraških dobrot in se odpravite na piknik pod krošnjami dreves. Karkoli boste izbrali, obljubimo vam, da se boste zaljubili v Kras in njegove dobrote.

L

Izbiramo izključno lokalne mesnine, s čimer zagotavljamo poln kraški okus in prispevamo lokalni skupnosti.

L

Zelenjavna priloga je vedno lokalne /bio pridelave.

L

Šetraj, materina dušica ali žajbelj. Jih najdete v vaši jedi?

Restavracija z Michelin Plate Award 2020, 2021 in 2022

 Hišni Chef Aleš Širca, svoje gurmanske kreacije pripravlja po načelu moderno in domače. Domačim kraškim sestavinam vdihne moderno noto in dušo Istre in tako tradicionalno jed spremeni v preplet dveh pokrajin in novo doživetje, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Izbira sestavin je vedno lokalna, sezonska in bio iz domačega vrta, kreiranje krožnikov pa moderno in daleč od tradicionalnega. Restavracija je za svoje kreativne, estetske in omamno okusne krožnike prejela eno najprestižnejših nagrad v kulinaričnem svetu, Michelin Plate Award 2020, Michelin Plate Award 2021 in Michelin Priporočilo 2022 ter tako Hišo Krasno postavila na svetovni kulinarični zemljevid.

Intimna večerja za dva, poslovno kosilo ali rojstnodnevna večerja, prav vsako doživetje v naši restavraciji bo enkratna gurmanska izkušnja. Obiščite nas in se z vašimi najdražjimi podajte na nepozabno kulinarično popotovanje.

Odpiralni čas

Od četrtka do sobote: 18.00 – 22.00 (zadnje naročilo ob 20.00)

Nedelja: 12.00 – 16.00 (zadnje naročilo ob 14.00)

Od ponedeljka do srede: po predhodnem dogovoru

*Sobotna kosila po povpraševanju

Ker želimo, da bo vaša izkušnja nepozabna, vas prosimo za predhodno najavo in rezervacijo želenega termina na telefonski številki 040 214 226 ali preko e-maila na info@krasna-hisa.si

Hram Kraških dobrot

V kleti Hiše Krasna se nahaja tudi kraški vinski Hram, vkopan v kraški kamen. Prijetno hladen prostor, v katerem se vse umiri in v kjer je začutiti posebno energijo edinstvenega kraškega kamna. Kletni hram je prostor za spoznavanje in degustacijo kraških dobrot – vin, sirov, pršuta in drugih mesnin iz Krasa in sosednjih vinorodnih dežel, pa seveda kruha iz domače krušne peči.

Piknik košarica kraških dobrot

V kolikor si želite nekaj povsem drugačnega, sproščenega in romantičnega, smo za vas pripravili piknik košarico kraških dobrot, ki jo lahko odnesete s seboj in se peš, s kolesom ali s kočijo odpeljete na najljubši travnik, uživate v razgledu na krasno kraško pokrajino, občutite kako vam topel veter mrši lase in se prepustite brezdelju in sproščenosti. Ker v življenju zares štejejo male stvari.

Gurmanski vikendi.

Razvajajte se z nagrajenimi kraško-istrskimi okusi, nato pa prespite v idilični Krasni sobici.

Začinjeno po kraško.

Okusite prestižne in inspiracijske jedi z domačimi kraškimi začimbami.

Z domačega vrta.

Vsak krožnik nosi sestavine in okuse z domačega bio vrta.