Pridobitev trajnostnega certifikata »GREEN KEY – ZELENI KLJUČ« / GREEN ACCOMMODATION v namestitvi, smo se odločili nadgraditi  še s certifikatom GREEN CUISINE v kulinariki.

Kako zgraditi boljši prehranski sistem?

  • Spremeniti moramo način proizvodnje in uživanja hrane. To vključuje spreminjanje miselnosti, preizkušanje novih stvari in hitro učenje.
  • Usmerimo se v sistem, ki spodbuja biotsko raznovrstnost, regeneracijo, hranljivo hrano, pravičnost in zdrave ljudi.
  • Spremeniti je potrebno smer s sodelovanjem med kmeti, potrošniki, financerji, vladami, podjetji in nevladnimi organizacijami.

Skupaj si lahko prizadevamo za prehranski sistem, ki nas ne samo hrani, ampak tudi slavi življenje – tisti, ki dodaja barve in okuse našim krožnikom in brbončicam ter, kar je najpomembneje, zagotavlja prihodnost na tem planetu.

Kaj lahko vsak od nas naredi zdaj v vsakdanjem življenju v zvezi s hrano?

Ali načrtujemo svoje obroke? Jesti bi morali večkrat ali vsaj 3 krat na dan. Ali kupujemo od lokalnih in trajnostnih proizvajalcev? Ali ustvarjamo zdrave obroke? Ali načrtujemo kaj in kje kupiti vnaprej? Če določenih stvari ne bomo kupili, jih kmalu ne bodo več proizvajali.

Kaj pa naša restavracija?

  • Živimo odgovorno, zmerno, spoštljivo, predvsem pa smo povezani z drugimi.
    V svoje dejavnosti vključujemo okoliške kmete. Kupujemo lokalne, ekološke, tradicionalne, sezonske sestavine.
  • Porabimo vse kar kupimo po konceptu »zero waste«, pomeni raziskovanje in odkrivanje novih okusov, torej nič odpadkov pomeni nove, polne okuse.
  • Naša voda iz pipe je sveža in pitna, ne potrebuje embalaže za enkratno uporabo, zato je njena postrežba prijazna do okolja.
  • Skrbimo za rast zaposlenih in delujemo na način, ki prinaša pozitivne rezultate za vse.
  • Povezali smo se z gostinskimi šolami. V svoje delo vključujemo dijake in študente.

Skupaj lahko zmagamo! Ukrepajmo danes za boljši jutri.