MLADOST NOROST – DAN MLADOSTI V DUHU MLADIH
24.05.2025
…
Ker je 25. maja Dan mladosti, na katero imamo nepozabne spomine, smo se v Hiši Krasna odločili, da jo praznujemo na prav poseben način – večer bodo oblikovali samo mladi ustvarjalci.
Vas zanima kaj se zgodi, ko svoje inovativne ideje združijo mladi Chefi?
Pridružite se nam v soboto, 24. maja ob 18:00 uri, in dovolite, da vas presenetijo edinstveni okusi izpod rok dveh mladih Chefov.
Gostujoči Chef Jurij Daolio, po letih nabiranja kulinaričnih izkušenj v tujini se bo ustavil v Hiši Krasna, kjer bo predstavil svoje nove kulinarične kreacije.
Sous Chef Renato Rac je kuhar z dušo in srcem. Na dogodku bo z domišljijo in strastjo pripravil krožnike, ki vam bodo še dolgo ostali v spominu.
Vina Doppler, Štajerska – Lina Kopše je v vinogradniško-vinarski posel vpeta že od rosnih najstniških let. Je ljubiteljica naravnih vin in belih vin s podaljšano maceracijo.
Vina Sanabor, Kras – Petra Sanabor, mlada vinarka, ki nadaljuje vinarsko pot svojih prednikov vnaša svež, sodoben pristop k družinski tradiciji.
Glasbenik Manuel Perhavec, finalist šova 10. sezone Slovenija ima talent, prihaja iz Povirja.
Mlad talent, ki je s svojim glasom in pristopom že pustil pečat v slovenskem glasbenem prostoru.

Pripravili smo 6-hodni meni z dvojnim pozdravom in odzdravom ter izbrano vinsko spremljavo Vinske kleti Doppler in Sanabor
Cena pogostitve z vinsko spremljavo je: 120,00 €/oseba
Svoje mesto rezervirajte že danes na: na info@krasna-hisa.si ali pokličite na 040214226
in ne zamudite odličnega kulinaričnega druženja.
Število mest je omejeno.
Gostujoči CHEF JURIJ DAOLIO
Svojo pot je začel v Hiši Krasna, kjer je pridobil prvi Michelinov krožnik.
Želja po znanju ga je gnala naprej in tako je svoje znanje pridobival v mnogih znanih restavracijah kot so: Hiša Denk* Zgornja Kungota, nadaljeval je v tujini pri Amadorju***, Fred Rotterdam** na Nizozemskem, Vila Vita Parc Restaurant Ocean** na Portugalskem in nazadnje svoje delo opravljal kot Executive Sous Chef v restavraciji pod vodstvom Chefa Fabio Trabocchi, na luksuzni ladji Ilma, Ritz Carlton Yacht Collection.
Srce ga je odpeljalo na Štajersko, kjer bo nadaljeval svoje kulinarično ustvarjanje.


SOUS CHEF RENATO RAC
Izkušnje si je nabiral kot kuhar v kuhinji hotelov Ajda in Livada družbe Sava turizem v Moravskih Toplicah. Uspešno se je udeleževal številnih gostinskih tekmovanj.
Leta 2019 prejel priznanje za Mladega upa kuhanja.
Željan izobraževanja in znanja je pot nadaljeval in svoje znanje nadgrajeval v gostilni Rajh, sedaj pa ustvarja v Hiši Krasna.
V vmesnem času se je izobraževal pri: priznanem slovenskemu Chefu Janezu Bratovž v restavraciji JB, pri Chefu Igorju Jagodic v restavraciji Strelec in pri Chefu Luki Košir, restavracija Grič.