Širimo obzorja in potujemo po mlečni cesti Savojskih Alp in okolici
07.03.2025
10 izbranih sirov bodo dopolnjevali okusi Chefa Aleša Širce in izbrana vina izvrstnih vinarjev.
Kulinarični večer soustvarjamo skupaj s poznavalcem sirov, ki nam bo razkril vse skrivnosti pridelovalcev in okusov, ter z izbranimi vinarji, ki bodo poskrbeli, da bo vsak kozarec vina dopolnil vašo jed.
07.03.2025 ob 19.00
Pridružite se nam in pričakujte nepričakovano!

Potovanje s siri bomo začeli v Šampaniji in Normandiji, kjer bomo spoznali zemljeno-maslene okuse.
***
Nadaljujemo s svežimi, nežnimi okusi sirov, značilnimi za Sicilijo.
***
Preselili se bomo na vznožje centralnih Pirenejev, na francosko stran, ter spoznali romantično zgodbo mladega ovčjega sira.
***
Iz romantičnih Pirenejev bomo odpotovali v vulkansko področje Napolija, na žveplene pašnike Irpinije, kjer nas pričaka ovčji sir.
***
Končno se usidramo v centralne Alpe. Planinarili bomo na 2045 nadmorske višine v Valle d’Aosta, se spustili do Ženevskega jezera, kjer bomo spoznali »upornika« sirov ter poskušali odkriti tajne skrivnosti v okolici Zuricha. Alpska trilogija nas bo spoznala z cvetnimi notami okusov alpskih pašnikov, lesenih polic zorilnic ter vlažnih kleti.
***
Zaustavili se bomo v Averniji, se razvajali z modro-belim sirom, ter obnovili znanje plemenitih plesni.
***
Po napornih poteh Francije, Švice in Italije bo napočil čas za meditacijo, počitek….
Celotno potovanje večera bomo zaokrožili na Otoku, v škotskem višavju,
ter združili okuse celotne »stare Evrope«
Cena dogodka je 90,00 € /osebo in vključuje degustacijo sirov, spremljevalno pogostitev ter vina.
Pri nas lahko tudi prespite:
Nočitev z zajtrkom: 65,00 €/oseba
Za turistično takso: 3,13 €/oseba/noč
