Kulinarični večer: ''Povezani širimo obzorja - svetovne vinske sorte''

Vabimo vas, da se nam 13. oktobra ob 19.00 uri pridružite na nepozabnem kulinarično-vinskem doživetju, kjer bomo združili najboljše svetovne vinske sorte z okusi jeseni.

Za vas smo pripravili izjemno 6-hodno doživetje s trojnim Chefovim pozdravom in trojnim Chefovim odzdravom.

Celotno doživetje bo povezovala ambientalna klavirska glasba.

Kulinarični večer »Povezani širimo obzorja – svetovne vinske sorte« soustvarjamo skupaj s priznanim sommelieriem 3. stopnje, Dejanom Levpušček (Dionysos), ki bo poskrbel, da bo vsak kozarec vina dopolnil vašo jed in obogatil edinstvene okuse Hiše Krasna.

Dejan že od rane mladosti rad potuje in raziskuje svet. V zadnjih letih pa so njegova potovanja posvečena odkrivanju svetovnih vinskih dežel in sort. Dejan pravi: »Svet nam leži na dlani, okusimo ga in si razširimo obzorja.«

 Katera vina je izbral za ta večer odkrijemo kmalu.

Med drugimi okusi vam bomo predstavili jesenski kraški tartuf.

O tem dragocenem sestavnem delu večernega menija, ki prispeva k bogastvu okusov, vam bo na samem dogodku več povedal Matjaž Beznik, Mati – Truffle, ki s strastjo do tartufov in narave ponuja visoko kvalitetne tartufe in edinstveno organizacijo lova na tartufe na Krasu.

Vse skupaj bo v 6-hodno doživetje združil Chef Hiše Krasna, Aleš Širca, s katerim je Hiša Krasna že četrtič zapored prejela Michelinovo priporočilo, tokrat za leto 2023.

Aleš je vedno imel željo in veselje pripravljati hrano, tudi jesti. To je bila njegova prva izbira in drugo ga niti ni zanimalo. Ljubitelj mediteranske kulinarike, ki se uspešno (z)druži s pristnimi lokalnimi proizvodi s Krasa. Svoje gurmanske kreacije pripravlja po načelu moderno in domače. Domačim kraškim sestavinam vdihne moderno noto in dušo Istre in tako tradicionalno jed spremeni v preplet dveh pokrajin in novo doživetje, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

Kulinarično doživetje bo obsegalo 6-hodni meni s trojnim pozdravom, trojnim odzdravom, svetovno vinsko spremljavo, vodo in kavo.
Cena kulinaričnega doživetja je 115,00 €/oseba.

 

V Hiši Krasna vas bo pričakala topla in prijetna atmosfera, ki vas bo popeljala v svet okusov in vonjav.

*Pri nas lahko ostanete čez noč. Za udeležence večerje nudimo 10% popust za bivanje pri nas.

*Število mest je omejeno, rezervacija je obvezna in potrjena  z vplačilom avansa v višini 50% vrednosti.

 

Za več informacij nam pišite na : info@krasna-hisa.si, pokličite tel.: 00386 40 214 226 

Gurmanski vikendi.

Razvajajte se z nagrajenimi kraško-istrskimi okusi, nato pa prespite v idilični Krasni sobici.

Začinjeno po kraško.

Okusite prestižne in inspiracijske jedi z domačimi kraškimi začimbami.

Z domačega vrta.

Vsak krožnik nosi sestavine in okuse z domačega bio vrta.